Η αλήθεια είναι, πρώην σύντροφοι, ότι η ανάγνωση των συμπερασμάτων της Πανελλαδικής Προπαρασκευαστικής συνάντησης σας, που έγινε τις προηγούμενες μέρες, προκαλεί έκπληξη και θλίψη και αυτό γιατί φέρετε μεγάλη ευθύνη για το ότι δεν έγιναν όλα αυτά για τα οποία κατηγορείτε τον ΣΥΡΙΖΑ. Αρκετοί από εσάς είχαν θέσεις ευθύνης, κυρίως στον κομματικό μηχανισμό (Κεντρική Επιτροπή, Πολιτική γραμματεία και γενικός γραμματέας του κόμματος) και αναμφισβήτητα είχαν τη δυνατότητα, βάσει καταστατικού, να εκκινήσουν τη διαδικασία συζήτησης εντός του τότε ΣΥΡΙΖΑ για την αναζήτηση εναλλακτικής πορείας και την προετοιμασία του λαού για ρήξη.

Χωρίς οδικό χάρτη εξόδου

Ωστόσο, η πικρή, για εσάς όπως και για την ΛΑΕ αλήθεια, είναι ότι πέρα από γενικόλογες θέσεις και αρχές δεν είχατε και δεν έχετε ακόμη να προτείνετε έναν οδικό χάρτη για ρήξη και έξοδο από την Ε.Ε., που να μην εμπεριέχει ακραία φτωχοποίηση της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού που έχει ήδη υποστεί αρκετά μετά από 6 χρόνια λιτότητας –μιλάμε για συσσίτια και δελτία τροφίμων και καυσίμων, ιδίως στα αστικά κέντρα και με μια ύπαιθρο που μετά δυσκολίας θα έτρεφε τον εαυτό της. Αν αναλογιστούμε και την προσφυγική κρίση που ξέσπασε, να σκάει στα χέρια μιας χώρας που θα είχε εγκαταλείψει την Ε.Ε. και θα βολόδερνε μόνη να ταΐσει όχι μόνο τον πεινασμένο λαό της, αλλά και μερικές εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες μπορούμε όλοι να φανταστούμε τι θα είχε προκύψει. Μια ακροδεξιά να παίρνει κεφάλι και να τσακίζει τα πάντα στο διάβα της και εμάς μαζί.
Πρέπει να κατανοήσετε ότι ένα μεγάλο μέρος του κόσμου, που είπε όχι στο δημοψήφισμα και ψήφισε πάλι τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 μετά την ήττα που υποστήκαμε και την υπογραφή μιας 3ης συμφωνίας διάσωσης προσπαθεί και προσδοκά για κάτι καλύτερο. Το χειρότερο σενάριο το γνωρίζει και μπορούσε να το ψηφίσει. Υπάρχουν δυνάμεις που το εκπροσωπούν αταλάντευτα και πολύ πιο αυθεντικά από εσάς.

Γιατί πολλοί μαζί μπορούμε

Η αλήθεια είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΑΚΟΑ υπηρέτησαν και υπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τόσο την υπόθεση της χώρας όσο και την υπόθεση της Αριστεράς με όλα τα λάθη και τις αδυναμίες στα οποία συμβάλλατε και εσείς με τις δικές σας, επίσης, ανθρώπινες αδυναμίες σε μια απέλπιδα προσπάθεια να απαγκιστρωθούμε από τις πολιτικές λιτότητας μαζί και με άλλες δυνάμεις της ευρωπαϊκής αριστεράς και σοσιαλδημοκρατίας. Γιατί πολλοί μαζί μπορούμε, αλλά ένας μόνος όχι. Και το γνωρίζετε αυτό.
Στερούμαστε πολύτιμο προσωπικό χρόνο και καταβάλουμε μεγάλο αγώνα όχι για τα οφίτσια, αλλά για την επιβίωση ενός ολόκληρου λαού. Και αντί να έρχεστε απέναντι μας θα έπρεπε να μας βοηθάτε, παρέχοντας κριτική στήριξη για να καταφέρουμε να τα βγάλουμε εις πέρας μαζί με το λαό και τα κινήματα και όχι να εκτοξεύετε μπηχτές και υπονοούμενα.
Ας όψεται. Αυτή ήταν και είναι η ιστορία της Αριστεράς να πορεύεται μέσα από τις διασπάσεις, τα λάθη και τις αυταπάτες της. Καλό θα ήταν, όμως, να λείψουν οι προσωπικοί χαρακτηρισμοί και οι μπηχτές μη και σπάσει ο διάολος το ποδάρι και χρειαστεί να πορευτούμε ξανά μαζί. Γιατί είναι δύσκολο να συμπορευτείς με κάποιον που σου έχει δείξει ότι δεν μπορείς να τον εμπιστευτείς ως σύντροφο γιατί θα σε πουλήσει στην πρώτη δυσκολία. Καλό ταξίδι.

Γεωργία Σίμωση
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet