ussak-storyboard-3

Η νέα ταινία του Κυριάκου Κατζουράκη και της Κάτιας Γέρου μας απευθύνεται

 

Πριν από τέσσερα χρόνια ο Κυριάκος Κατζουράκης και η Κάτια Γέρου άρχισαν να γράφουν το σενάριο της επόμενης ταινίας τους, του «Ussak». Σε μια χώρα που πάσχει, κάπου στο μέλλον, πρόσωπα βυθισμένα σε απάθεια και ψευδαισθήσεις, μέσα από συναντήσεις και άγριες συγκρούσεις, αφυπνίζονται και διεκδικούν μιαν άλλη ζωή.
Με αυτό το άλμα στο χρόνο -είκοσι με τριάντα χρόνια μετά-, η ταινία παρακολουθεί ετερόκλητους ανθρώπους, μια περιπλανώμενη περφόρμερ, ένα μυστηριώδες μικρό κορίτσι, έναν drag showman, έναν συνειδητό περιθωριακό, εκπροσώπους μιας ακαθόριστης εξουσίας, ομάδες αγροτών. Οι ιστορίες τους διασταυρώνονται και οι ζωές τους αλλάζουν.
Αυτό, όμως, που ήταν καλλιτεχνική φαντασία γίνεται πραγματικότητα. Όπως λέει στην «Εποχή» ο Κυριακός Κατζουράκης «οι εξελίξεις γύρω μας τρέχουν τόσο πολύ γρήγορα, που το θέμα της ταινίας, ενώ ελπίζαμε ότι θα λειτουργήσει ως εξορκισμός του κακού, φτάνει να εκτυλίσσεται εδώ μπροστά μας».

Στη γενναιοδωρία και την ανιδιοτέλεια

Έτσι λοιπόν, η δημιουργία της ταινίας έγινε επείγουσα.
Όπως εξηγούν η Κάτια Γέρου και ο Κυριάκος Κατζουράκης, στην ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την ταινία [ussak.kyriakoskatzourakis.gr], «σα­φώς η υλοποίηση της ταινίας στηρίζεται στη γενναιοδωρία, την ανιδιοτέλεια και τη διαθεσιμότητα όλων των εμπλεκομένων, καθώς και στην υποστήριξη των φίλων που προσφέρουν την παρουσία τους, το σπίτι τους, το αμάξι τους, τις συμβουλές τους. Χωρίς όλα τα παραπάνω η πραγματοποίηση της ταινίας θα έμπαινε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας! Η ταινία ενισχύεται από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, από ιδιώτες και άλλους φορείς, αλλά χρειαζόμαστε 80.000 ευρώ για να μπορέσουμε να την υλοποιήσουμε τεχνικά και καλλιτεχνικά».
Αποφάσισαν, λοιπόν, να αποταθούν στο κοινό και να ζητήσουν οικονομική ενίσχυση για την πραγματοποίηση των γυρισμάτων με τη μέθοδο του crowd funding, επί το ελληνικότερον χρηματοδότηση από το πλήθος. Αυτό σημαίνει ότι όλοι έχουμε τη δυνατότητα να βοηθήσουμε στην υλοποίηση της ταινίας, με ένα μικρό ή ένα μεγαλύτερο ποσό. Επειδή το κάλεσμα απευθύνεται σε όλους μας, και η ελάχιστη συνεισφορά είναι πολύτιμη.
Στη συνέχεια, ενημερώστε ότι έχετε κάνει κάποια κατάθεση στέλνοντας ένα e-mail στο ussak@kyriakoskatzourakis.gr, ώστε να λάβετε επιβεβαίωση. Όπως υπογραμμίζουν οι Κ. Γέρου και ο Κ. Κατζουράκης, «όσοι από τους γνωστούς και φίλους συμβάλλουν με το όποιο ποσό, θεωρούνται συμπαραγωγοί και θα αναφέρονται στους τίτλους της ταινίας, εάν το επιθυμούν και οι ίδιοι». Επίσης, σε όσους συμμετέχουν οικονομικά στην ταινία θα δοθεί η μεταξοτυπία «Ussak» (100x55εκ.), υπογεγραμμένη.

Μια λέξη άλλης εποχής;

Όπως επισημαίνει ο Κ. Κατζουράκης, στο δίλεπτο βίντεο [youtu.be/Ff4dnZ-ZU-E] που ανέβασαν στην ιστοσελίδα της ταινίας και εξηγούν γιατί κατέφυγαν σε αυτού του είδους τη χρηματοδότηση, «είναι πάρα πολύ δύσκολο αυτήν την περίοδο που ζούμε στον τόπο μας να μιλάμε για τέχνη, μοιάζει σαν να είναι λέξη μιας άλλης εποχής. Δεν είναι, όμως. Είναι λέξη απαραίτητη για τον άνθρωπο που ζει σήμερα μέσα σε αυτή τη συνθήκη». «Οι ανάγκες σήμερα είναι τρομερές και άμεσες», λέει η Κάτια Γέρου, «αλλά με μια έννοια για εμάς η ταινία είναι μια άμεση ανάγκη. Προσπαθούμε να κάνουμε τη δουλειά μας»...

Ζ.Γ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet