Εντύπωση προκαλεί η συμπληρωματική δίωξη, που άσκησε στις 2/3/2016, στον Παναγιώτη Ασπιώτη ο Ειδικός Εφέτης Ανακριτής, Ε. Νικόπουλος για τα όπλα που βρέθηκαν σε ενοικιασμένο επιβατηγό όχημα σε πάρκινγκ στα Εξάρχεια, στις 12/3/2013. Και αυτό γιατί η συμπληρωματική δίωξη διογκώνει σημαντικά το κατηγορητήριο, καθώς αφορά την ένταξη και συμμετοχή του «σε άγνωστη τρομοκρατική οργάνωση, που έδρασε σε άγνωστο τόπο και χρόνο, με άγνωστη δράση στα πλαίσια της οποίας κατείχε το συγκεκριμένο οπλισμό», όπως καταγγέλλει σε κείμενό της η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης στον Π. Ασπιώτη.
Ο Π. Ασπιώτης απολογήθηκε καταθέτοντας υπόμνημα, σύμφωνα με το οποίο παραδέχεται  την ενοικίαση του αυτοκινήτου στο οποίο εντοπίστηκε ο οπλισμός, ενώ κατήγγειλε τον πρόσφατο βασανισμό του από αστυνομικούς της αντιτρομοκρατικής κατά τη διάρκεια παράτυπης μεταγωγής του στη Διεύθυνση Μεταγωγών, όπου μεταφέρθηκε, όπως ανέφερε, μόνο και μόνο προκειμένου να του αποσπαστεί δια της βίας δείγμα DNA.
Εύλογη απορία δημιουργεί επίσης, όπως καταγγέλλει η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης, η στάση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, ο οποίος εν μέσω απόχης των δικηγόρων αποφάσισε να υπερβεί το πλαίσιο χορήγησης αδειών, όπως ο ίδιος το έχει ορίσει, και να παραχωρήσει άδεια στο συνήγορο του κατηγορουμένου, Β. Παπαστεργίου, επικαλούμενο παρέλευση ανωτάτου ορίου προσωρινής κράτησης, τη στιγμή που ο συγκεκριμένος κατηγορούμενος είναι προφυλακισμένος λιγότερο από πέντε μήνες και κανένας κίνδυνος παραβίασης του ορίου αυτού, δηλαδή του 18μήνου, δεν ήταν ορατός.
«Πρόκειται για επιλεκτική ευαισθησία», τονίζουν, «καθώς συγχρόνως ο ίδιος Δικηγορικός Σύλλογος αρνείται να δώσει άδεια στο συνήγορο του Π. Ασπιώτη, προκειμένου να καταθέσει μήνυση κατά των αστυνομικών που τον τραυμάτισαν σοβαρά στη Διεύθυνση Μεταγωγών στις 6/2/2016, ενώ συμβάλλει με τη στάση του στην αποφυλάκιση του νεοναζί δολοφόνου Ρουπακιά και την επιτάχυνση της δίκης του Επαναστατικού Αγώνα».

Δ.Α.
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet