theatrika_1 (1)

 

«Οστέα ξηρά σφόδρα»

Ο Περικλής Μουστάκης επιστρέφει φέτος στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων «Λευτέρης Βογιατζής», ως ηθοποιός και ως σκηνοθέτης. «Οστέα ξηρά σφόδρα» είναι ο τίτλος της παράστασης που σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί και εμπνέεται από το μεγαλειώδες όραμα του προφήτη Ιεζεκιήλ με τα ξηρά οστά επάνω στην πεδιάδα, που αποκτούν και πάλι ζωή. Η παράσταση, αποκαλύπτοντας μια εκχυδαϊσμένη σύγχρονη πραγματικότητα, θέτει ερωτήματα για μιαν άλλη πραγματικότητα, που εγκαινιάζεται ως δυνατότητα, μέσα από τη μνήμη και την πνευματικότητα του θανάτου.
Tον Ιεζεκιήλ μεταφράζει ο Γιώργος Κοροπούλης, τη διαμόρφωση του σκηνικού χώρου ανέλαβε η Ελένη Σουμή, τα κοστούμια ο Μάριος Ράμμος. Τους φωτισμούς επιμελήθηκε ο Αλέκος Αναστασίου και τη μουσική επιμέλεια η Ντίνα Σταματοπούλου. Ερμηνεύουν: Περικλής Μουστάκης, Θανάσης Δόβρης, Σπύρος Αλιδάκης, Ελένη Γαρυφαλλή, Ντίνα Σταματοπούλου και ο ταχυδακτυλουργός Fanua.
Από Τρίτη 22 Μαρτίου και 15 μόνο παραστάσεις, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., στο Θέατρο της Οδού Κυκλάδων - Λευτέρης Βογιατζής (Κυκλάδων 11 και Κεφαλληνίας, τηλ.: 210 8217877)

Παράταση για το «Εμείς» του Ζαμιάτιν

Η Ομάδα Σημείο Μηδέν, λόγω της αυξημένης ανταπόκρισης του κοινού, ανακοινώνει τη δεύτερη και τελική παράταση παρουσίασης της παράστασης «Εμείς», για 9 επιπλέον παραστάσεις μέχρι την Κυριακή 3 Απριλίου 2016. Σημειώνεται, πως η Κυριακή 3 Απριλίου είναι οριστική ημερομηνία λήξης των παραστάσεων, καθώς η ομάδα βρίσκεται ήδη σε πρόβες για την επόμενη παράσταση, που είναι «Η Αποστολή» του Χάινερ Μύλλερ. Περισσότερες πληροφορίες επ’ αυτού, θα ανακοινωθούν προσεχώς. Ο «Θεατής», που έχει αγαπήσει ιδιαίτερα αυτήν την πολύ αξιόλογη δουλειά της ομάδας, χαίρεται ιδιαίτερα και προτρέπει τους αναγνώστες του να εκμεταλλευτούν την παράταση και να προλάβουν να την δουν.
Σκηνοθεσία: Σάββας Στρούμπος. Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Ελεάνα Γεωργούλη, Δαυίδ Μαλτέζε, Έλλη Ιγγλίζ, Δημήτρης Παπαβασιλείου, Έβελυν Ασουάντ.
Παρασκευή, Σάββατο στις 9μ.μ. και Κυριακή στις 8μ.μ., στο Θέατρο Αττις – Νέος Χώρος (Λεωνίδου 12, πλησίον μετρό Μεταξουργείου, τηλ. 210-3225207).

«Μικρές ιστορίες φόνων» για 2η χρονιά

Στις «Μικρές ιστορίες φόνων» διάσημη παρουσιάστρια τηλεοπτικής εκπομπής, πρώην βασίλισσα της τηλεθέασης, καταλήγει στη φυλακή για ένα έγκλημα πάθους. Μια παρουσιάστρια που ακόμα διψάει για αίμα. Που διεκδικεί τη χαμένη της δόξα με μια ακόμα εκπομπή. Έτοιμη για όλα. Πάντα. Αφιερωμένη στο κυνήγι για το καλύτερο αποκλειστικό στην ιστορία της είδησης. Μέσα από το κελί της παρουσιάζει μια τελευταία εκπομπή, ένα φαντασιακό αιματοβαμμένο show, ένα σκληρό reality, όπου παρουσιάζονται πέντε εγκλήματα αγάπης. Ο θύτης, ένας μάρτυρας και το ίδιο το θύμα κάθε ιστορίας παρουσιάζουν τη δική τους εκδοχή για το χρονικό του εγκλήματος. Πέντε ιστορίες, όπου ο ρόλος του θύτη και του θύματος ανατρέπεται συνεχώς, ενώ το μόνο ξεκάθαρο είναι τα εγκλήματα της κοινωνίας απέναντι τους. Καθώς οι ιστορίες ξετυλίγονται, το reality αγριεύει με ζωντανό κοινό τους ίδιους τους θεατές.
Σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καραντζιά με πρωτότυπη μουσική από τον Μάνο Αντωνιάδη, ερμηνεύεται από τους ηθοποιούς: Μυρτώ Γκόνη, Πωλ Ζαχαριάδης, Αλέξανδρος Καλπακίδης, Δήμητρα Κολλά, Αλεξάνδρα Κόνιακ, Μάριος Μακρόπουλος, Βάνα Παρθενιάδου, Δώρα Χρυσικού.
Κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9μ.μ., από 21 Μαρτίου μέχρι 31 Μαΐου,  στον Πολυχώρο Vault (Μελενίκου 26, Βοτανικός, πλησιέστερος σταθμός μετρό: Κεραμεικός, τηλ. 213 0356472 / 6945 993870). Ακατάλληλη για παιδιά κάτω των 16 ετών.

•Ο “Θεατής” γίνεται σκηνοθέτης

«Πολλὰς γὰρ ἔσχον φροντίδων ἐπιστάσεις, / ὁδοῖς κυκλῶν ἐμαυτὸν εἰς ἀναστροφήν·», λέει ο Φύλακας, όταν πρώτη φορά στέκει μπροστά στον Κρέοντα, στην «Αντιγόνη» του Σοφοκλή. Τα ίδια έλεγε ξανά και ξανά ο «Θεατής», μέχρι που το πήρε απόφαση κι έκανε το μεγάλο βήμα: πέρασε στην πλευρά του σκηνοθέτη. Από θεατής, δημιουργός και από κριτής, κρινόμενος. Σε λίγες μέρες, στο θέατρο Studio Μαυρομιχάλη θα ανέβει η «Κλυταιμνήστρα» της Μαργκερίτ Γιουρσενάρ σε σκηνοθεσία δική μου, την Ειρήνη Μελά στον ομώνυμο ρόλο και τους: Αιμιλία Ράπτη (τραγούδι) και Σταμάτη Σουσούδη (χορό). Τη μουσική έγραψε ειδικά για την παράσταση ο Λεωνίδας Μαριδάκης. Οι αναγνώστες της «Εποχής» θα βρουν το κουπόνι για την παράσταση στα επόμενα φύλλα μας. Για λόγους δεοντολογικούς, λοιπόν, η σελίδα της κριτικής θεάτρου για λίγο καιρό θα αναστείλει τις δραστηριότητές της. Θα σας ενημερώνουμε, όμως, για παραστάσεις, θα φιλοξενούμε συνεντεύξεις αλλά και κείμενα άλλων. Ο «Θεατής» και οι κριτικές του θα επιστρέψουν στην αγαπημένη γωνιά τους μετά το Πάσχα.

Μαρώ Τριανταφύλλου
Πρόσφατα άρθρα ( Θέατρο )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet