Η «Εποχή» είναι η καλεσμένη της παράστασης «Το Κιβώτιο» του Άρη Αλεξάνδρου που έχει ανεβάσει φέτος ο Φώτης Μακρής και οι συνεργάτες του, για την Παρασκευή 25 Μαρτίου. Θεωρήσαμε ότι είναι μια καλή επιλογή για τα 195 χρόνια από εκείνες τις μέρες που ο λαός μας ξεσηκώθηκε για ελευθερία και δικαιοσύνη, να μιλήσουμε, με αφορμή το έργο του Αλεξάνδρου, για την Αριστερά και τα σύγχρονα διακυβεύματά της. Δεχθήκαμε την πρόσκληση με χαρά. Και θα είμαστε εκεί με τον Παύλο Κλαυδιανό. Καλέσαμε κι εμείς τον αγαπητό μας Χριστόφορο Κάσδαγλη για να γίνει η συζήτηση πλουσιότερη. Και καλούμε κι όλους τους αναγνώστες μας να έρθουν και να δουν την παράσταση χρησιμοποιώντας το κουπόνι που θα βρείτε στην πρώτη σελίδα. Τη συζήτηση θα συντονίσει, ο «Θεατής», δηλαδή η Μαρώ Τριανταφύλλου.
Όπως λέγαμε παλιά, να μη λείψει κανείς!

Λίγα λόγια για την παράσταση

«Το Κιβώτιο», που θα δούμε την Παρασκευή 25 Μαρτίου, είναι θεατρική μεταφορά του εμβληματικού έργου του Άρη Αλεξάνδρου από τον Φώτη Μακρή και τη συνεργάτριά του Κλεοπάτρα Τολόγκου. Τα σκληρά ερωτήματα του μυθιστορήματος του Αλεξάνδρου και οι αγωνίες του για την Αριστερά παραμένουν ανοιχτά και μας απασχολούν σήμερα με την ίδια ένταση και την ίδια ανάγκη να απαντηθούν.
Στην παράσταση συγκεντρώνονται μερικά από τα σημαντικότερα και δυνατότερα σημεία του βιβλίου και αποδίδεται το έργο και το κλίμα με συνέπεια. Οι συντελεστές κατάφεραν να τονίσουν τη ματαίωση αλλά να μην συνηγορήσουν στη ματαιότητα. Η ερμηνεία του Μακρή αναδεικνύει την ψυχική εγγραφή των ερωτημάτων, των φόβων, της αγωνίας και της α-πορίας του ήρωα που νιώθει πως πρέπει να απολογηθεί για κάτι που και ο ίδιος δεν καταλαβαίνει. Πραγματικά, δεν θα μπορούσε να υπάρξει πιο επίκαιρη επιλογή για μια στιγμή της ιστορίας που η αναλγησία μιας Ευρώπης του νεοφιλελευθερισμού, ένα καπιταλισμός που δείχνει τα δόντια του αγριεμένος όσο ποτέ συναντά που τον πόνο των προσφύγων, την ορμή των κινημάτων και τον επαναπροσδιορισμό εννοιών, ιδανικών και πολιτικών της Αριστεράς.

(Κριτική για την παράσταση, στο φύλλο της 17.1.2016)
Πρόσφατα άρθρα ( Θέατρο )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet