Η φιλοξενία 300 Σύριων προσφύγων στο LM Village της Μυρσίνης στην Ηλεία, ένα παραθεριστικό κέντρο που παραμένει κλειστό εδώ και επτά χρόνια, δίπλα στη θάλασσα και ενταγμένο πολεοδομικά στην τοπική κοινωνία της περιοχής, μετά από πρωτοβουλία μας, μαζί με το δήμαρχο Ανδραβίδας-Κυλλήνης, είναι ένα ικανοποιητικό παράδειγμα απάντησης για την εγκατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.
Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει πως στην Ελλάδα υπάρχει το κατάλληλο αξιοποιήσιμο κτιριακό απόθεμα, που ενταγμένο στη ζωή της πόλης και της υπαίθρου, μπορεί να αποτελέσει δομή απάντησης για την αναζωογόνηση των τοπικών κοινωνιών, την επανάχρηση και αναμόρφωση κτιρίων ιδιαίτερης αξίας που δεν χρησιμοποιούνται και να προσφέρει λύση για τη στέγαση των προσφύγων, όπως και άστεγων, όπως έχω προτείνει με ερώτησή μου στη Βουλή.
Δείχνει, επίσης, πως η λύση των κέντρων υποδοχής και φιλοξενίας δεν είναι μονόδρομος, αλλά υπάρχουν κι άλλες λύσεις απάντησης σχετικά με τη στέγαση προσφύγων και άστεγων συμπολιτών μας. Δείχνει τέλος, το ελάχιστο της προσφοράς της πολιτείας στα πολλαπλά ζητήματα κρίσης που βιώνει η Ελλάδα σήμερα. Να βοηθήσουμε όλοι, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να ζουν σε ανθρώπινες συνθήκες, δίπλα στα πιο λαμπρά μέρη της κοινωνίας μας, ένδειξη της αλληλεγγύης που έχει αποδείξει πως έχει ο ελληνικός λαός.

Μάκης Μπαλαούρας
Πρόσφατα άρθρα ( Κοινωνία )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet