roggas (1)

 

Του Βασίλη Ρόγγα

Τον ψήφισαν 18.000 στη Β’ Αθηνών. Ξέρει από οικονομία και επιχειρήσεις. Είναι νεοφιλελεύθερος και δεν ντρέπεται να το πει. Συμπορεύτηκε με το Ποτάμι.
Και τώρα φεύγει χωρίς φυσικά να παραδώσει την έδρα. Ο Χάρης Θεοχάρης δεν είναι παρά ένα κακέκτυπο ή -από μια άλλη σκοπιά- ένα πρότυπο παράγοντα που πέρασε από το Κέντρο. Και το πρώην κόμμα του τον κατηγορεί πως ήταν ασταθής: ήθελε συνεργασία κατά χρονολογική σειρά με τον ΣΥΡΙΖΑ, με το ΠΑΣΟΚ, με τη ΝΔ. Πως τον είχε καλέσει σε απολογία και αυτός αντί να πάει προτίμησε να δηλώσει την ανεξαρτητοποίησή του. Και τέλος πάντων αυτά τα πράγματα είναι παλαιοκομματικά και άρα να παραδώσει την έδρα του.
Κάπως έτσι έφτασε στο τέλος της μια προδιαγεγραμμένη ασυμφωνία. Άραγε το ίδιο συμβαίνει γενικότερα στο χώρο;
Απ’ ότι φαίνεται ναι, αλλά όχι με τον τρόπο που το έκαναν οι Θεοχάρης και ο Θεοδωράκης.

ΠΑΣΟΚ: Μακριά από ηγεμονισμούς

Η κ. Γεννηματά, σε συνέντευξη της στο liberal.gr, ξεκαθάρισε πως το ΠΑΣΟΚ δε θα προσπαθήσει να παίξει τον ηγεμονικό ρόλο που έπαιζε παλαιότερα στο κέντρο και ότι η συζήτηση με τις υπόλοιπες δυνάμεις του χώρου είναι επιβεβλημένη από την κοινωνική βάση του. Στην ίδια βέβαια συνέντευξη δεν έχασε την ευκαιρία να διαχωρίσει την θέση της από ενδεχόμενη συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ και να επιτεθεί στον πρωθυπουργό. Ακόμα πιο αιχμηρός ήταν ο γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ κ. Ξεκαλάκης σε ομιλία του στην ανοιχτή συνέλευση της νομαρχιακής επιτροπής Α’ Αθήνας του κόμματος. Αναφερόμενος στην κυβέρνηση είπε: «Πρόκειται για λούμπεν στοιχεία της κοινωνικής και πολιτικής ζωής του τόπου, που πήραν τα ηνία της διακυβέρνησης της χώρας και προσπαθούν να εγκαθιδρύσουν ένα καθεστώς. Ένα καθεστώς στο οποίο θα υποτάσσεται η Δικαιοσύνη, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, το Συνδικαλιστικό Κίνημα, οι πάντες. Μία ολιγαρχία που θα διαφεντεύει την πολιτική, κοινωνική, οικονομική, πολιτιστική και πνευματική ζωή του τόπου.»

ΚΙΔΗΣΟ: Χωρίς πλαίσιο διαλόγου

Ο κ. Παπανδρέου την εβδομάδα που πέρασε μίλησε στην εκπομπή του ΣΚΑΙ «Ιστορίες». Ηλιοκαμένος και σαφώς μακριά από έναν άνετο τηλεοπτικά εαυτό απάντησε σε όλα τα ερωτήματα που αφορούσαν την περίοδο διακυβέρνησής του. Παράλληλα, μίλησε και για την επιτροπή διαλόγου μεταξύ των κομμάτων και των κινήσεων της κεντραριστεράς. Ο κ. Παπανδρέου θεωρεί ότι οι άνθρωποι οι οποίοι συμμετέχουν εκεί δεν έχουν ένα πολιτικό πλαίσιο αυτού του διαλόγου γιατί δεν έχουν συζητήσει οι ηγεσίες των επιμέρους ομαδώσεων, έτσι ώστε να συμφωνήσουν σε βασικά σημεία. Μάλιστα, με την ανακοίνωση των συμμετεχόντων στην επιτροπή το ΚΙΔΗΣΟ εξέδωσε δελτίο τύπου: «Oύτε το ΚΙΝΗΜΑ, ούτε ο Πρόεδρός του εκλήθησαν και συμμετείχαν σε οποιαδήποτε συζήτηση για αυτό το θέμα, ενώ δεν έχει πραγματοποιηθεί μέχρι στιγμής και η συμφωνημένη συνάντηση του Προέδρου του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ, Γιώργου Α. Παπανδρέου, με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, μετά την ανταλλαγή των μεταξύ τους επιστολών.»
Είναι ευκόλως εννοούμενο πως το μεγαλύτερο πρόβλημα δημιουργείται από την ευρεία βενιζελική πτέρυγα εντός του ΠΑΣΟΚ. Αυτή η συνιστώσα δε θέλει και μπορεί να επιβάλλει να υποφωτιστεί το ΚΙΔΗΣΟ και ο πρώην πρωθυπουργός στην όλη διαδικασία ανασυγκρότησης της κεντροαριστεράς. Άλλωστε και άλλη φορά ο κ. Βενιζέλος έχει αδειάσει κινήσεις που θα μπορούσαν να έχουν έναν ηγεμονικό ρόλο στο χώρο. Αρκεί να θυμηθεί κανείς πως πήγε η ιστορία με την περίφημη κίνηση των 58 του Βούλγαρη.


ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet