Του Κωστή Γιούργου

 

Νέα, «ποιοτικά» χαρακτηριστικά προσλαμβάνει η επιχείρηση σπίλωσης της κυβέρνησης και προσωπικά του Αλέξη Τσίπρα, που έχει εξαπολυθεί εν όψει του Γιούρογκρουπ της ερχόμενης Τρίτης και της διαφαινόμενης επιτυχούς έκβασης της αξιολόγησης και της δρομολόγησης της διαδικασίας διαπραγμάτευσης του χρέους. Σύσσωμο το «ευρωπαϊκό τόξο» της αντιπολίτευσης, μείζονος και ελάσσονος, συστοιχίζεται στην προσπάθεια να αποσπαστεί το ενδιαφέρον των πολιτών από τις επιτυχίες που, όπως διαφαίνεται, πιστώνουν στην κυβέρνηση οι εξελίξεις στο μέτωπο της διαπραγμάτευσης και να στραφεί σε λασπολογικές κενολογίες περί «απώλειας του ηθικού πλεονεκτήματος» της Αριστεράς.

Πρόκειται για την ερώτηση που κατέθεσαν την περασμένη Πέμπτη στη Βουλή, με πρωτοβουλία της βουλευτού του Ποταμιού, κας Κατερίνας Μάρκου, εβδομήντα βουλευτές της ΝΔ, του Ποταμιού, του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Συμπαράταξη και της Ένωσης Κεντρώων, σχετικά με δημοσιεύματα περί σεξουαλικής παρενόχλησης υπαλλήλων της πρεσβείας της Βενεζουέλας το 2013 από τον τότε πρέσβη τη χώρας στην Ελλάδα, τα οποία φέρουν τον αρχηγό, τότε, της μείζονος αντιπολίτευσης και σημερινό πρωθυπουργό να έχει αποστείλει επιστολή στον πρόεδρο της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο ζητώντας την ανάκλησή του.

 

Ερώτηση «μετωπικού τύπου»

 

Με στόχο να προσδώσει διαστάσεις πολιτικού σκανδάλου στις σπερμολογίες του αντικυβερνητικού Τύπου, έντυπου και ηλεκτρονικού, η ερώτηση «μετωπικού τύπου», που υποκρύπτει πολλά, καλεί τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί ετεροχρονισμένα, εγκαλώντας τον, ουσιαστικά, ότι, αν και ήταν ενήμερος για το εν λόγω περιστατικό, δεν έσπευσε «αμελλητί», όπως όφειλε υπό τη «θεσμική και πολιτειακή» ιδιότητά του ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, να διαβιβάσει «τη σχετική καταγγελία στους αρμόδιους φορείς και όργανα του Κράτους». Και, στην προσπάθειά της να επικαιροποιήσει το μηντιακό κατασκεύασμα μετακομίζοντάς το στο κέντρο του πολιτικού ενδιαφέροντος, η ερώτηση καταλήγει: «Σε ποιες ενέργειες σκοπεύετε να προβείτε έτσι ώστε ο φερόμενος ως κατ’ επανάληψη δράστης σοβαρότατων εγκλημάτων κατά της τιμής και της γενετήσιας αξιοπρέπειας να οδηγηθεί ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, όπως επιβάλλουν οι διαδικασίες, οι θεσμοί και οι κανόνες μιας συντεταγμένης ευνομούμενης πολιτείας;»

Αλλά, επειδή οι ερωτήσεις, εκτός από απαντήσεις, συνεπάγονται και αντερωτήσεις, ερωτάται η σύναξη των εβδομήκοντα της «ευρωσώφρονος» αντιπολίτευσης –την οποία κοσμούν με την παρουσία τους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κα Γεννήματα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κ. Θεοχαρόπουλος, οι βουλευτές του Ποταμιού κκ. Λυκούδης και Ψαριανός, πλάι πλάι με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ κ. Γεωργιάδη και τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ κ. Αυγενάκη–, ερωτάται, επαναλαμβάνουμε: Γνωρίζουν οι υπογράφοντες την άδοξη κατάληξη της πρόσφατης απόπειρας του δημοσιογράφου του «Βήματος» κ. Χιώτη, που, με αφορμή το «πόθεν έσχες» του πρωθυπουργού, επιχείρησε να σπιλώσει την τιμή και την υπόληψή του, ευθυγραμμιζόμενος έμπρακτα με την επιχείρηση «Χτυπήστε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς»; Τους θυμίζουμε: Ο κ. Χιώτης, στην εκπομπή του στο «Βήμα FM», ισχυρίστηκε ότι ο Αλέξης Τσίπρας όχι «απλώς δεν είναι στο νοίκι», αλλά ότι «αγόρασε το σπίτι από πλειστηριασμό... όταν το έχασε ένας επιχειρηματίας, λόγω χρεών, ο οποίος αυτοκτόνησε κιόλας, για να περιέλθει στη συνέχεια το σπίτι σε κάποια τράπεζα και να το αποκτήσει ο Τσίπρας μέσω πλειστηριασμού». Τόσο γρήγορα ξέχασαν ότι ο κ. Χιώτης παραδέχτηκε δημόσια το λάθος του επικαλούμενος παραπληροφόρησή του, έχοντας μάλιστα παραιτηθεί την προηγουμένη από τη θέση του διευθυντή του «Βήμα FM» αλλά και από τον ΔΟΛ του κ. Ψυχάρη; Έχουν αντίληψη του ηθικού και πολιτικού βάρους και του απτόητου που υποδηλώνεται στην απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου; Απάντηση που ανασκευάζει με αδιάσειστα στοιχεία τον μηντιακό ρύπο και καταγγέλλει ως «δημοσιογραφική αλητεία» το είδος «της δημοσιογραφίας που εξαπολύει επιθέσεις λάσπης χωρίς να επιβεβαιώνει τα πραγματικά στοιχεία». Προφανώς δεν συμμερίζονται την ουσία της απάντησης του Μαξίμου, ότι όλη αυτή η επιχείρηση σπίλωσης «είναι από ό,τι φαίνεται το τελευταίο καταφύγιο της διαπλοκής». Είναι βέβαιοι ότι δεν τη συμμερίζονται και οι πολίτες αυτής της χώρας; Γνωρίζουν σε ποιο λαό απευθύνονται όταν αποφασίζουν να προσχωρήσουν ενυπόγραφα στην άποψη του κ. Μητσοτάκη περί «αδαούς πλειοψηφίας», στην άποψη περί αγέλης πολιτών, που με την ψήφο τους βάζουν σε περιπέτειες τη χώρα; Ποιο είναι, αλήθεια, το σημείο αναφοράς των επιλογών τους ως εκλεκτών του λαού αν όχι ο λαός;

 

Θλιβερό επεισόδιο

 

Πρόκειται για ακόμα ένα θλιβερό επεισόδιο του σήριαλ «Η αφασική ανικανότητα της αντιπολίτευσης να προτείνει σοβαρή πολιτική διεξόδου από την κρίση» – και η εναπόθεση των ελπίδων της στη λασπολογία και τον αμοραλισμό μέσων «ενημέρωσης» όπως «Το Πρώτο Θέμα». Που ξαναφρεσκάρησε την αποξεχασμένη είδηση της γνωστής στον τύπο της εποχής συμπεριφοράς του πρέσβη και της επιστολής Τσίπρα προς Μαδούρο, για να την πλασάρει μασημένη στα υπόλοιπα μηντιακά παραμάγαζα της διαπλοκής. Αλλά αν οι ερωτώντες βουλευτές δεν το πρόσεξαν, ας μην βαυκαλίζονται ότι δεν το πρόσεξε και η «αδαής πλειοψηφία». Ότι, δηλαδή, η εφημερίδα του κ. Αναστασιάδη κήρυξε «ένοχο» τον πρωθυπουργό όχι για την παρέμβασή του, που είχε ως αποτέλεσμα την απομάκρυνση του πρέσβη, αλλά για το ότι στην επιστολή επισημαίνεται ο κίνδυνος η εκμετάλλευση του θέματος από τα συστημικά ΜΜΕ να βλάψει «την αριστερά τόσο στην Βενεζουέλα όσο και στην Ελλάδα». Ότι, επίσης, η ΝΔ έσπευσε να αποδεχτεί τα στοιχεία όσο και το ήθος του ρεπορτάζ, επιχαίροντας ότι το «ηθικό πλεονέκτημα» του ΣΥΡΙΖΑ κατέρρευσε και ότι «ο κ. Τσίπρας παραμένει βαριά εκτεθειμένος», κατηγορώντας τον ότι «εκθέτει τη χώρα, προσβάλλει τις Ελληνίδες και επιχειρεί να μετατρέψει την Ελλάδα σε Βενεζουέλα του κ. Μαδούρο».

Αλλά για τα περί Ελλάδας και Βενεζουέλας και τα περί προσβολής των Ελληνίδων, επιφυλασσόμαστε όταν η ερώτηση των εβδομήκοντα θα έχει απαντηθεί αρμοδίως.

 

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2023 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet