Μετά τις δυο sold out προβολές στο 18ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης, το ντοκιμαντέρ «Solitaire ou Solidaire?» παρουσιάζεται για πρώτη φορά στην Αθήνα, την Πέμπτη 9 Ιουνίου και ώρα 9μ.μ., στον κινηματογράφο Τριανόν (Κοδριγκτώνος 21- στάση Μετρό Βικτώρια). Η είσοδος θα είναι ελεύθερη. Θα ακολουθήσει συζήτηση με τους δημιουργούς στον χώρο του κινηματογράφου.

Λίγα λόγια για το ντοκιμαντέρ

Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης, για το δικαίωμα στην υγεία και την αλληλεγγύη στην Ελλάδα της κρίσης.
Η μοναξιά δεν είναι απλά ένα υπαρξιακό ζήτημα αλλά αποτέλεσμα των πολιτικών που ακολουθήθηκαν στα χρόνια των μνημονίων. Η αλληλεγγύη ήρθε ως απάντηση στην κοινωνική απομόνωση. Το ντοκιμαντέρ για το Κοινωνικό Ιατρείο Αλληλεγγύης στην Θεσσαλονίκη ξεκινά από τη βασική αφορμή της δημιουργίας του, την απεργία πείνας των 300 μεταναστών εργατών το 2011. Στη συνέχεια, μέσα από τις μαρτυρίες ασθενών και μελών του ΚΙΑ αποτυπώνει τον αποκλεισμό από το δικαίωμα στην περίθαλψη. Το ιατρείο, εν μέσω της χειρότερης ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, εξυπηρετεί τις ανάγκες πολιτών, μεταναστών και Ελλήνων, που βρήκαν κλειστές τις πόρτες του συστήματος Υγείας. Παράλληλα, διευρευνά το αν η αλληλεγγύη ως πρακτική «μεταγγίζεται» μέσα από τις δομές αυτές στην κοινωνία.
Σκηνοθεσία-παραγωγή (με αλφαβητική σειρά): Ειρήνη Καραγκιοζίδου, Άκης Κερσανίδης, Αιμιλία Κουγιουμτζόγλου, Κική Μουστακίδου, Σταυρούλα Πουλημένη, Χρύσα Τζελέπη. Μοντάζ: Θεόφιλος Καλαϊτζίδης.
Πρωτότυπη μουσική: Γιάννης Παπαγεωργίου.
Trailer: vimeo.com/157417827­
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet