ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΧΡΥΣΟΥΛΑΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑ, ΑΔΕΡΦΗΣ ΤΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥ

«Γρατζουνιές» τα θανάσιμα χτυπήματα στον Παύλο Φύσσα

xrisi avgi

 

Ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γ. Ρουπακιάς, έχει εξαρχής παραδεχτεί την πράξη του μιας και ο Παύλος Φύσσας τον υπέδειξε ως δολοφόνο του λίγα λεπτά πριν ξεψυχήσει. Παρά το αδιαμφισβήτητο αυτό γεγονός, που είναι ένα κομμάτι του παζλ που αποτυπώνει την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή, συνήγοροι υπεράσπισης, αλλά και μάρτυρες προσπαθούν να αντιστρέψουν τα πάντα.

Θανάσιμο «μαχαιράκι»

Σύμφωνα με την αδερφή του δολοφόνου, ο Γ. Ρουπακιάς «πήρε το μαχαιράκι που είχε στο ντουλαπάκι του αυτοκινήτου και του έκανε δύο γρατζουνιές». Άλλωστε, όπως πρόσθεσε η Χρυσούλα Ρουπακιά, ο αδερφός της «δεν ήταν των εντάσεων, ήταν συζητήσιμος. Δεν είχε διαφορές με κανέναν. Δεν ήταν επιθετικός. Ακόμα και το ψωμί και το κρέας τα έκοβε με το χέρι». Ακόμα, σύμφωνα πάντα με την ίδια, εκείνος δεν ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής, αλλά ψηφοφόρος και τα μέλη της Χρυσής Αυγής που αναγνώρισε (Α. Τσόρβας, Γ. Πατέλης, Γ. Καζαντζόγλου) τα γνώρισε ως συναδέλφους του αδερφού της στον Μελιγαλά! Ως και η έδρα ειρωνεύτηκε τη μάρτυρα για τα λεγόμενά της: «εσείς πιστεύετε -ακόμα και τώρα- πως το μαχαιράκι, που ακόμα αποκαλείτε μαχαιράκι, είναι ικανό να κάνει γρατζουνιές;». «Ναι», απάντησε η Χρ. Ρουπακιά, «γιατί έχω ένα ίδιο. Είναι όσο η παλάμη μου». «Εντάξει κυρία μου, ξέρουμε πώς είναι», της ανταπάντησε ένας εκ των συνέδρων. Τέλος, εκείνη αμφισβήτησε πως ο αδερφός της πήγε στο σημείο για να μαχαιρώσει το θύμα του, αντίθετα ισχυρίστηκε πως αυτός πιέστηκε από τους τέσσερις που είχαν περικυκλώσει τον Π. Φύσσα, μέχρι να έρθει ο Γ. Ρουπακιάς.

Της κατάθεσης της Χρ. Ρουπακιά είχαν προηγηθεί καταθέσεις αυτόπτων μαρτύρων, με τελευταία αυτή του Ηλία Κοντονικόλα, ο οποίος χτυπήθηκε από το τάγμα εφόδου, ενώ είδε τη δολοφονία του φίλου του Παύλου Φύσσα. Η κατάθεσή του επιβεβαίωσε, για μία ακόμα φορά, πως ήταν οργανωμένη επίθεση από μέλη της Χρυσής Αυγής, που δρούσαν συντονισμένα και κατόπιν εντολών. Η υπεράσπιση προσπάθησε, όπως συνηθίζει σε κάθε εξέταση μάρτυρα, να παρουσιάσει τη δολοφονική επίθεση ως συμπλοκή, όπως και την παρέα του Π. Φύσσα ως πολιτική ομάδα. Ενώ, με τα σχόλια και τις δεικτικές ερωτήσεις που έκανε, προκαλούσε την αντίδραση παρευρισκομένων. «Πότε αντιληφθήκατε ότι ο Φύσσας ήταν χτυπημένος;», ρώτησε η υπεράσπιση. «Όταν σήκωσε την μπλούζα και έτρεχε αίμα», απάντησε ο Η. Κοντονικόλας. Τότε ο συνήγορος υπεράσπισης σχολίασε σαρκαστικά «Μα καλά, δέχτηκε τρεις μαχαιριές και δεν έβγαλε καμία κραυγή;». Η Μάγδα Φύσσα αντέδρασε: «Να γίνει αναπαράσταση πάνω σου να δούμε αν εσύ θα βγάλεις κραυγή».

Συνελήφθη με μαχαίρι

Η αίθουσα του δικαστηρίου είναι χωρισμένη στα δύο. Από τη μια οι αντιφασίστες, και από την άλλη οι υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής. Οι τελευταίοι είναι σαν να βγήκαν από τις φωτογραφίες με τα τάγματα εφόδου, που είναι στη δικογραφία. Απειλούν, βρίζουν, φωνάζουν, γιουχάρουν, προκαλούν. Όπως κατάγγειλε ο Η. Κοντονικόλας τον φωτογράφισαν και τον απείλησαν, όπως καταγγέλλει η Μ. Φύσσα γελάνε για το θάνατο του παιδιού τους και όπως φάνηκε την περασμένη Παρασκευή το δολοφονικό μαχαίρωμα του Π. Φύσσα δεν θα είναι το τελευταίο τους. Όπως καταγγέλθηκε στην έδρα από συνήγορο της πολιτικής αγωγής, συνελήφθη 36χρονος, που προσπάθησε να μπει στην αίθουσα που εκδικάζεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, έχοντας πάνω του μαχαίρι με λάμα 5 εκατοστών. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες που περίμεναν να μπουν στο εφετείο το άτομο προερχόταν από το κοινό της Χρυσής Αυγής. Να υπενθυμίσουμε πως την ημέρα που ξεκίνησε η δίκη, υποστηρικτές της Χρυσής Αυγής επιτέθηκαν στο κεφάλι σε φίλο του Π. Φύσσα, Μιχάλη Ξυπόλητο, ο οποίος όπως δήλωσε στο δικαστήριο «ο τρόπος που μας επιτέθηκαν ήταν ίδιος με αυτόν στην Αμφιάλη».

Ιωάννα Δρόσου
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet