Μοναχικός λύκος εναντίον μοναχικού αστέρα (έτσι αποκαλείται η πολιτεία του Τέξας). Το Ντάλας είναι το τέταρτο σε πληθυσμό πολεοδομικό συγκρότημα των ΗΠΑ μετά τη Νέα Υόρκη, το Λος Άντζελες και το Σικάγο. Είναι βασικό οικονομικό κέντρο της χώρας με ιδιαίτερη δραστηριότητα αυτή της πετρελαϊκής βιομηχανίας και της επεξεργασίας βάμβακος. Όμως, ακολουθώντας την κύρια γραμμή οικονομικής ανάπτυξης, η πόλη είναι υπό την κυριαρχία του τραπεζικού τομέα, των τηλεπικοινωνιών, της νέας τεχνολογίας (ιδίως για την ενέργεια) κλπ. Έτσι, καθίσταται αγαπημένη πόλη του μεγάλου κεφαλαίου και μετά τη Νέα Υόρκη και το Χιούστον κατατάσσεται τρίτη στον κατάλογο των 500 εταιρειών του οικονομικού περιοδικού Fortune. Πολιτικά η πόλη είναι οχυρό της Χίλαρι Κλίντον, αλλά κυρίως του ακροδεξιού Τεντ Κρουζ που κοντραρίστηκε με τον Ντόναλντ Τραμ για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών.

Πόσες δολοφονίες ακόμα;

Σε αυτή την πόλη που έχει χαμηλό δείκτη εγκληματικότητας σχετικά με άλλες μεγαλουπόλεις των ΗΠΑ έγινε ο κακός χαμός. Στις 7 Ιουλίου, ο Μίκα Χαβιέρ Τζόνσον έστησε ενέδρα και πυροβόλησε μια ομάδα ανθρώπων σκοτώνοντας πέντε αστυνομικούς και τραυματίζοντας εννέα άλλους, καθώς και δύο άμαχους. Ο Τζόνσον ήταν ένας βετεράνος των στρατευμάτων των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν. Φέρεται ότι ήταν θυμωμένος με την αστυνομία για τη δολοφονία των μαύρων ανδρών και ότι δήλωσε πως ήθελε να σκοτώσει λευκούς, ειδικά αστυνομικούς. Αυτά συνέβησαν στο τέλος μιας ειρηνικής πορείας του κινήματος «Οι ζωές των μαύρων αξίζουν» σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις δολοφονίες μαύρων πολιτών από λευκούς αστυνομικούς (Ku Klux Klan νέου τύπου;) που έγιναν τις προηγούμενες μέρες. Θύματα της αστυνομικής βίας ήταν οι Άλτον Στέρλινγκ στο Μπάτον Ρουζ, της πολιτείας Λουϊζιάνα, και Φιλάντο Καστίλλες στα Φάλκον Χάιτς της Μινεσότα.
Μετά τους πυροβολισμούς, ο Τζόνσον διέφυγε και κλείστηκε σε ένα κτήριο στην πανεπιστημιούπολη του El Centro College. Τις πρώτες πρωινές ώρες της 8ης Ιουλίου, η αστυνομία σκότωσε τον Τζόνσον με μια βόμβα συνδεδεμένη με ένα ρομπότ εξουδετέρωσης βομβών με τηλεχειριστήριο. Για πρώτη φορά η αστυνομία χρησιμοποίησε ένα ρομπότ να σκοτώσει έναν ύποπτο. Ανοίχθηκε δρόμος για νέου τύπου δολοφονίες μετά τη χρήση drown.
H υπό διαμόρφωση δημογραφική δομή της πόλης δείχνει τη δυσκολία της κατάστασης που, σε συνδυασμό την ανεξέλεγκτη οπλοκατοχή, την εργοστασιακή επισφάλεια και την ανεργία, μπορεί να οδηγήσει σε κοινωνική έκρηξη.

Δημογραφικό προφίλ Ντάλας    2010    1990    1970    1950
Λευκοί                                             50.7%    55.3%    74.2%    86.8%
μη Ισπανόφωνοι                           28.8%    47.7%    66.9%    Δ/α.
Μαύροι ή Αφροαμερικανοί        25.0%    29.5%    24.9%    13.1%
Ισπανόφωνοι                                 42.4%    20.9%      7.5%    Δ/α
Ασιάτες                                              2.9%    2.2%        0.2%

Θ. Τσ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2022 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet