1o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΠΟΥΤΝΙΚ
Ταξίδι #1: Επιστροφή στο μελλον

30 Σεπτέμβρη & 1 Οκτώβρη, Άλσος Στρατού (Γουδή-πλησίον Μετρό Κατεχάκη)

festival

Το πρώτο του φεστιβάλ, με σύνθημα «Ταξίδι #1: Επιστροφή στο μέλλον», διοργανώνει το περιοδικό «Σπούτνικ». Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου και το Σάββατο 1 Οκτωβρίου, στο Άλσος Στρατού στο Γουδή και φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για κάθε νέο, νέα και όχι μόνο, που θέλει να συμμετέχει σε μια γιορτή αλληλεγγύης και συλλογικής δράσης μακριά από λογικές εμπορευματοποίησης της ψυχαγωγίας.
Το περιοδικό, παρ ότι μετράει λίγους μόνο μήνες ζωής, έχει ήδη φτάσει σε πολλές γωνιές της Ελλάδας, προσπαθώντας να προσφέρει μια εναλλακτική ενημέρωση, με πρωτότυπη θεματολογία, βασισμένη στα πραγματικά ενδιαφέροντα των νέων. Από την Ξάνθη και την Καβάλα, έως τη Σπάρτη και την Κρήτη, το Σπούτνικ έχει ξεφυλλιστεί και αγκαλιαστεί από πολλούς νέους και όχι μόνο. Το Φεστιβάλ έρχεται να αποτελέσει την πρώτη προσπάθεια των συντακτών του να συναντηθούν, να συζητήσουν και να διασκεδάσουν με νέους και παλιούς αναγνώστες.
Οι εξελίξεις στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, το μέλλον της νεολαίας, το προσφυγικό ζήτημα και ο ρόλος της ριζοσπαστικής αριστεράς σήμερα θα αποτελέσουν μερικές μόνο από τις συζητήσεις που θα ανοίξουν κατά την διάρκεια του.

Νότες και μελωδίες

Παράλληλα, το πρώτο του Φεστιβαλικό ταξίδι θα πλαισιωθεί με νότες και μελωδίες για όλα τα γούστα. Την Παρασκευή ο Μιχάλης Δέλτα, τα Παιδιά της Παλαιότητας και οι Gravity Says Ι θα ανοίξουν το Φεστιβάλ, ενώ οι Χειμερινοί Κολυμβητές και οι Ρεμπετιέν θα προσφέρουν ένα διαφορετικό κλείσιμο την 1η μέρα. Το Σάββατο, στις σκηνές θα ανέβουν η Ελένη Βιτάλη, ο Μπάμπης Παπαδόπουλος, ο Δημήτρης Μυστακίδης και ο Πετρολούκας Χαλκιάς, ενώ το Φεστιβάλ θα κλείσει με Ικαριώτικο γλέντι.
Λίγα μέτρα μακριά, λοιπόν, από τον σταθμό του μετρό «Κατεχάκη», λίγο μετά τις 6 μ.μ στις 30/9, το «Σπούτνικ» προσγειώνεται και ανοίγει διάπλατα τις πύλες του σε ένα Φεστιβάλ γεμάτο συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, αθλητικές δραστηριότητες, ιστορικά αφιερώματα, βιβλία και κουζίνες από όλο το κόσμο. Στο χώρο θα συναντηθούν νέοι και νέες, καλλιτέχνες, lgbtqi συλλογικότητες, συνεταιριστικά εγχειρήματα και μεταναστευτικές ομάδες.
Οι διοργανωτές χαρακτηρίζουν σε ανακοίνωσή τους το φεστιβάλ «μια γιορτή αλληλεγγύης και συμμετοχής, μία γιορτή της ριζοσπαστικής αριστεράς που προβάλει ένα διαφορετικό μοντέλο ψυχαγωγίας, απέναντι στην εμπορευματοποίηση της διασκέδασης και του ελεύθερου χρόνου».
Όπως προσθέτουν «επιδιώκουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα και οι πολιτικές συζητήσεις να αποτελέσουν πόλο έλξης του νεανικού και όχι μόνο κοινού.
Τέλος, σημειώνεται πως «στόχος του Φεστιβάλ είναι να δώσει βήμα σε νέους και νέες, καλλιτέχνες, ομάδες και δημιουργούς να παρουσιάσουν τη δουλειά τους και να εκθέσουν τα έργα τους στο χώρο του. Ταυτόχρονα, φιλοδοξεί να αποτελέσει σημείο συνάντησης νέων που σκέφτονται και δρουν συλλογικά, lgbtqi συλλογικοτήτων, συνεταιριστικών εγχειρημάτων και μεταναστευτικών ομάδων».
Το σπούτνικ απογειώνεται στις 30/9 με προορισμό ένα κόσμο που μας χωράει όλους και όλες.
Το πιο διαστημικό Φεστιβάλ, έρχεται…
Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αναλυτικές δημοσιεύσεις του προγράμματος.
http://www.spoutnik.gr
Facebook: https://www.facebook.com/sputnikmag/
Mail: sputnikfest2016@gmail.com
Τηλέφωνο: 2105200883
Πρόσφατα άρθρα ( Θέματα )
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2024 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet