«Η ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΗΣ ΓΗΣ»

Ενός χωρισμού... μύριοι έπονται

kers2

Οι ανθρώπινες σχέσεις βρίσκονται σε διαρκή διαδικασία δοκιμασίας. Άλλες φορές αποδεικνύονται πιο αδύναμες από όσο νομίζαμε κι άλλες πιο δυνατές. Ποτέ όμως δεν είναι γραμμικές, στάσιμες, χωρίς αναταραχές και συγκρούσεις.

Στη «Βασίλισσα της γης» (Queen of earth), ο Άλεξ Ρος Πέρι καταπιάνεται με αυτό ακριβώς το θέμα. Η Κάθριν, μετά από το θάνατο του πατέρα της, αντιμετωπίζει ακόμη μια απώλεια. Ο Τζέιμς με τον οποίο διατηρούσε μια σχέση εξάρτησης, την παράτησε και εκείνη βρέθηκε αντιμέτωπη με μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Αναζητώντας την ηρεμία της για να μπορέσει να ανασυγκροτηθεί αναζήτησε καταφύγιο στο εξοχικό της καλύτερής της φίλης, της Βιρτζίνια. Όμως εκεί τα πράγματα φαίνεται να γίνονται ακόμη πιο δύσκολα, αφού της έρχονται διαρκώς αναμνήσεις από το περασμένο καλοκαίρι όταν είχε βρεθεί εκεί μαζί με τον Τζέιμς. Εν τω μεταξύ, η Βιρτζίνια φλερτάρει με ένα γείτονά της, τον Ριτς, γεγονός που δημιουργεί πρόσθετο εκνευρισμό στην Κάθριν.

Η σχέση ανάμεσα στις δύο φίλες αρχίζει να δοκιμάζεται, εμφανίζονται οι πρώτες ρωγμές καθώς η Κάθριν βυθίζεται όλο και περισσότερο σε έναν κόσμο φαντασιώσεων και ψευδαισθήσεων.

Η εξαιρετική αυτή ταινία η οποία έφθασε εντελώς αθόρυβα στους κινηματογράφους, προβλήθηκε στο τμήμα Ανοιχτοί Ορίζοντες στο 56ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Ο σκηνοθέτης χρησιμοποιώντας την επίμονη κινηματογράφηση των προσώπων και τα κοντινά πλάνα ανθρώπων και χώρων αναδεικνύει την ασφυκτική ατμόσφαιρα που βιώνει η Κάθριν. Η ταινία, που στη βάση της εξερευνά τις σχέσεις της Κάθριν με τον πατέρα της, τον Τζέιμς και κυρίως με την Βιρτζίνια, εξελίσσεται τελικά σε ένα πολύ δυνατό ψυχολογικό θρίλερ. Ο Άλεξ Ρος Πέρι οικοδομεί δυνατούς χαρακτήρες και επιχειρεί να τους ψυχογραφήσει, ενώ ακολουθεί τη δραματική πορεία της Κάθριν προς την άβυσσο της παράνοιας.

Επειδή, όμως, δεν θέλω να κάνω τον ειδικό επί θεμάτων ψυχικής υγείας, σταματώ εδώ. Επί της ειδικότητας μου όμως μπορώ να σημειώσω πως πρόκειται για μια ταινία που θα σας καθηλώσει με την ατμόσφαιρά της, τις ερμηνείες των δύο πρωταγωνιστριών και με τον τρόπο που διαχειρίζεται ο σκηνοθέτης το δύσκολο θέμα του.

 

Στρα. Κερ.

 
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet