ΟΙ ΝΕΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ

 

Προβάλλονται επίσης οι ταινίες:

«Ο επαναστάτης» (Free state of Jones) του Γκάρι Ρος: Ενώ μαίνεται ο αμερικανικός εμφύλιος πόλεμος, ο Νιούτο Νάιτ, ένας στρατιώτης των Νοτίων, μη αντέχοντας να πολεμά για τα συμφέροντα των γαιοκτημόνων, λιποτακτεί. Καταδιωκόμενος κρύβεται μαζί με κάποιους μαύρους σκλάβους που έχουν δραπετεύσει. Σιγά-σιγά μαζεύονται κι άλλοι: αγρότες που λεηλατούνται από το στρατό, λιποτάκτες και σκλάβοι. Αφού καταφέρνουν να πετύχουν σημαντικές νίκες εναντίον του στρατού, απελευθερώνουν μια περιοχή και ανακηρύσσουν μια ελεύθερη διαφυλετική πολιτεία. Η ταινία, η οποία βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, βλέπεται με αρκετό ενδιαφέρον αφού είναι πλούσια σε δράση. Ταυτόχρονα, χρησιμοποιώντας μια δίκη που γίνεται σε νεότερα χρόνια, δείχνει το πόσο δύσκολα αντιμετωπίστηκε ο φυλετικός ρατσισμός στις ΗΠΑ και ιδίως στις νότιες πολιτείες, παρά το ότι τυπικά είχε καταργηθεί.

«Εννιά ζωές» (Nine lives) του Μπάρι Σόνεφελντ: Ένας μεγαλομανής άνδρας, ο Τομ, θέλει να χτίσει το μεγαλύτερο ουρανοξύστη του κόσμου. Η σύζυγός του Λαρα, ο γιος του Ντέιβιντ και η μικρή κόρη του Ρεμπέκα, τον αγαπούν παρά τις παραξενιές του. Στα γενέθλια της μικρής ο Τομ της αγοράζει μια γάτα αν και τις σιχαίνεται. Όμως μετά από ένα ατύχημα, ο Τομ ενώ βρίσκεται σε κώμα, ανακαλύπτει πως βλέπει τον εαυτό του... μέσα από τα μάτια της γάτας! Κωμωδία.

«Το μωρό της Μπρίτζετ Τζόουνς» (Bridget Jones's baby) της Σάρον Μαγκουάιρ: Η 40χρονη δημοσιογράφος Μπρίτζετ Τζόουνς αναρωτιέται αυτή πότε θα γίνει μάνα. Καθώς εμπλέκεται με δύο άνδρες, τον πρώην της, Μαρκ και τον νυν Τζακ, ενώ μένει έγκυος δεν ξέρει ποιος από τους δύο είναι ο πατέρας του παιδιού της.

«Εγώ κι ο Καμίνσκι» (Ich und Kaminski) του Βόλφγκανγκ Μπέκερ: Ένας νεαρός δημοσιογράφος θέλει να γράψει τη βιογραφία του διάσημου ζωγράφου Καμίνσκι. Στην προσπάθειά του να προκαλέσει ενδιαφέρον εν όψει της κυκλοφορίας του βιβλίου του, οργανώνει ένα σχέδιο εξαφάνισης του ιδιοφυούς ζωγράφου. Έτσι θα βρεθεί σε μια εκδρομή με τον Καμίνσκι που θα είναι καθοριστική για τη ζωή του.

«The reunion» του Τζίμι Λίντεν: Με αφορμή μια συνάντηση παλιών συμμαθητών, 10 χρόνια μετά την αποφοίτηση, μια παρέα φίλων διαπιστώνει πως η ενηλικίωση δεν έχει επέλθει ακόμη!

 

Σινεφίλ Σ                                                Σινεφίλ
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet