«ΠΕΛΕ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ»

Το μαύρο διαμάντι

kers2

Ο Έντσον Αράνταες Ντο Νασιμέντο γεννήθηκε σε μια φτωχογειτονιά της πόλης Τρες Κορασόες στη Βραζιλία, το 1940. Αν και οι γονείς του αλλά και οι φίλοι του στη γειτονιά τον φώναζαν με το χαϊδευτικό «Τζίκο», έγινε γνωστός ως «Πελέ», παρατσούκλι που του του έδωσαν κοροϊδευτικά κάποια πλουσιόπαιδα που τους αντιμετώπισε σε έναν ποδοφαιρικό αγώνα.

Οι Τζεφ Ζίμπαλιστ και Μάικλ Ζίμπαλιστ, στην ταινία τους «Πελέ, η γέννηση ενός θρύλου» (Pele, birth of a legend), ξετυλίγουν την αρχή καριέρας του θεωρούμενου ως του μεγαλύτερου ποδοσφαιριστή του κόσμου, από την παραγκούπολη που γεννήθηκε ως την κατάκτηση του παγκοσμίου κυπέλλου του 1958, στη Σουηδία. Στον τελικό, με αντίπαλο τη διοργανώτρια χώρα, ο Πελέ επελέγη για την αρχική ενδεκάδα. Ήταν μόλις 17 ετών, ο νεότερος ποδοσφαιριστής που έχει αγωνιστεί σε Παγκόσμιο Κύπελλο, η Βραζιλία νίκησε με 5-2 και ο πιτσιρικάς πέτυχε δύο γκολ.

Στην ταινία οι σκηνοθέτες παρακολουθούν την πορεία του μικρού Τζίκο, τη σχέση του με τους γονείς του, με τους φίλους του, την αγάπη του για τη στρογγυλή θεά, την εγγραφή του Σάντος, την άνοδό του και την κλήση του στην Εθνική Βραζιλίας.

Η ταινία ακολουθεί μια απλή αφηγηματική φόρμα. Οπωσδήποτε παρουσιάζει ενδιαφέρον για τους λάτρεις του ποδοσφαίρου -ανάμεσά τους και ο υποφαινόμενος- οι οποίοι αγαπούν το επονομαζόμενο και «Μαύρο Διαμάντι» Πελέ, που έχει χαρίσει μαγικές στιγμές με τις αέρινες κινήσεις του, τις εμπνεύσεις του στον αγωνιστικό χώρο και τα πολλά και θεαματικά γκολ που έχει σημειώσει. Μην αναζητήσετε τίποτε περισσότερο, θα απογοητευθείτε. Δείτε την ταινία απλώς ως ποδοσφαιρόφιλοι και αντλείστε από αυτή κάποιες ενδιαφέρουσες πληροφορίες.

Στρα. Κερ.
ΓΙΑ ΤΗΝ 
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗ, 
ΓΙΑ ΤΟ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ
ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Copyright © 2021 - All rights reserved

 | 

Developed by © Jetnet